Monday, February 9, 2009

TAKZIAH KEPADA ALLAHYARHAM KEKANDA AWANG RAKAWI HJ AG SAID


takziah buat kekanda

AWANG RAKAWI HJ AG SAID
Naiab Ketua UMNO Bahagian P.178 Sipitang

semoga rohnya dicucuri rahmat .....
Al Fatiah .....

dari anak anak kampung dan dansanak
Junaidi/Hj Abdullah Hj Ibrahim/ Ramli ismail / Saminsedik / Ag Tengah Hj Bungsu / Hamdan @ Kassim Hj Muhiddin / Hj Muhiddin Othman / Hj Muhiddin mokti/ Hj Samudin Matli/ Hj Othman / Hj Bali sulaiman / Hj Rosli / Hj Alias saifuddin / Jamain tamit/ Rosli/ Ahmad Kassim/ Idris Ismail/sarmin marusin/ mohd tahir omar / jaafar ismail/samat daud/ jumat daud /tamam Hj Tahir/ Yunus langar / mazlan sanoh / Ali Ahmad / Azis Arbi/ ismail lakat /samri samat/ zainal abidin/mahmud berahim/ razali hj othman / Ismail hj matnor/usop warga/Samat daud/sulaiman panjang / hj ahmad chuhu / hj budin hj ismail / mokti hassim / khairul sah mizi / siti salamiah omar alai / dg halimah abungi / kamariah yaakub/ rosneh kalong / Dg Sarinah amit / Kadi ahmat / sadiah gafar / norjanah hj Mohd Saidi / HjH Mariam Hj Ahmad / Sopiah Hj Kula / Fazilah Gafar/ Dg Anak Rais / Hamaimah omar / Kamisah Chuhu/ Fatimah mahmud/ Robiah Hj Matnor/siti jarah jinin / Aineh lakim/ Aminah Tamit/ Angela martin/ Sundri / Siti rahmat sulaiman / norzawani idris / samiah daud/ zaitun hj kula/ habibah abd rashid ....

DAULAT TUANKU ….. ANAK KAMPUNG DARI NEGERI DIBAWAH BAYU MERAPAK SEMBAH ,

Apa lagi halnya ………..…. Sudah-sudahlah tu ….. hentikanlah usaha memecah belahkan umat melayu,kerana negera ini ditunjangi oleh melayu sekali gus pemiliknya adalah melayu …. Lalu atas nama perpaduan , keharmonian dan kerukunan negara ini dikongsi bersama tampa sedikit pun rasa kehilangan …. anak kampung sudah mual…jengkil dengan apa yang didengar disana sini ….dengan sikap prjudis ,besar kepala seolah – olah UMNO dan Melayu tak bertuan dan berpenghuni .

Hari ini satu lagi peristiwa besar menguris hatai orang melayu dan anak kmpung juga orang melayu …. perinsip “ RUKUN NEGARA “ yang ke dua ……..( KESETIAAN PADA RAJA DAN NEGARA ) sudah tercalar bahkan terhina dengan tindakan pihak – pihak tertentu yang menolak secara total kelangsungan raja berpelembagaan, .Dan…. selepas ini mulalah nak sembunyikan kemarahan yang membuak – buak dikalangan orang melayu diceruk alasan dan ditepi lidah, Namun apa sekali pun pekung telah terbuka , tembelang telah kelihatan dan Tindakan ini sesungguhnya tidak langsung boleh dimaafkan Jauh sekali untuk diampunkan .

Walau anak kampung nun jauh …… tinggal di naungan negeri dibawah bayu …. Penghinaan tempias ini tetap dirasa walau adanya sekecil Cuma , kerana anak – anak kampung disini juga orang melayu bertimpuh dengan resam berjunjung dengan adat …. hatta rakyat Malaysia yang sentiasa setia kepada DULI YANG MAHA MULIA SERI PEDUKA BEGINDA YANG DIPERTUAN AGONG …..

Sungguh anak kampung di negeri dibawah bayu amat – amat kecewa , marah …..!!!!!!! dan tersinggung dengan penghinaan kepada raja –raja melayu yang juga raja kami dikalangan rakyat senegara dengan anak kampung.

Percayalah wahai PENDERHAKA …….!!! Sebagai ingatan tulus ikhlas ……apapun darjat keturunanmu … !! setinggi gunung sekalipun bijaksanamu….!! Sehebat mana kudratmu ….!!!! Kamu -kamu akan ditentang habis – habisan oleh orang – orang melayu ,yang bangkit dari setia pada rajanya yang tak berubah ,kerana itulah adatnya orang melayu .

Maka kami rakyat Malaysia , berikrar akan menumpukan seluruh
tenaga dan usaha kami untuk
mencapai cita- cita tersebut berdasarkan atas prinsip-prinsip yang berikut :

KEPERCAYAAN KEPADA TUHAN
KESETIAN KEPADA RAJA DAN NEGARA
KELUHURAN PERLEMBAGAAN
KEDAULATAN UNDANG -UNDANG
KESOPANAN DAN KESUSILAAN