Thursday, February 12, 2009

UMNO -BN HARUS MELAKUKAN KE AJAIBAN
Setelah sejak beberapa ketika UMNO -BN dan pimpinanya dilebalkan gagal mentadbir negara .... seakan UMNO diramalakan akan berkubur dan lebih jengkil lagi UMNO -BN sudah tidak diterima rakyat dan ianya sehinggah kini masih tetap menjadi siulan rakyat dibawah .

Namun ketika ini UMNO -BN semakin menampakkan tajinya untuk bertarung dengan pembangkang .Tegurang saranan dan pandangan akar umbi semakin diteriama baik oleh pimpinan atasan dan keyakinan ini akan teserlah sebaik sahaja Peralihan kuasa PM kepada DS Najib dapat dilakukan dengan baik dan sempurna. penurunan harga minyak misalnya membuahkan harapan besar rakyat untuk terus mempercayai kepimpinan UMNO BN dimasa akan datang ... Mungkinkah ada lagi keajaiban -keajaban yang dapat dilakukan oleh pucuk pimpinan BN yang menjadi tunggak pemerintahan negara , Sehinggah rakyat merasakan kebaikan dan keikhlasan perjuangan UMNO - BN sampai ke lubuk hati setiap rakyat sekaligus menjadi panduan untuk menilai baik dan buruknya kepimpinan yang ada .

Setelah Pelbagai cara dilakukan dan dilaksanakan oleh UMNO- BN demi meyakinkan rakyat namun usaha tersebut menemukan jalan buntu . deskusi , forum, taklimat , ceramah dan sebagainya telah dicetuskan oleh pengamal - penganalisa politik tanah air , Keadaan tersebut tidak juga mampu memberikan sumbangan bagi menentukan penerimaan baik rakyat pada UMNO dan BN .Sebagai contoh yang paling jelas Kuala Terangganu , dari keputusan yang diterima Rakyat tidak menolak UMNO - BN cuma pembangkang berjaya menghasut dan menidakkan kepimpinan BN pun begitu ianya sekadar tanggapan semata mata sudah barang pasti terdapat tangapan - tangpan yang lebih konkrit yang menjadi penyebab kelemahan UMNO - BN . Mungkin tidak pada pemimpin - ungkit tidak pada akar umbi , mungkin tidak berhubung kenaikan harga minyak , mungkin tidak kenaikan harga barang keperluan , mungkin tidak kerana sestam pendidikan negara . mungkin tidak dasar ekonomi baru , atau mungkin tidak perkara perkara yang dilihat dengan mata hitam menjadi penyebab kepada berlakunya kepincangan ini ..... Justru Pimpinan harus melihat dan mendekati permasalahan berlaku secara terus kedalam permasalahan tersebut ...... soal keterisan , solal rasuah , soal penyalahgunaan kuasa telah sekian lama lama ditangani dan disebut - sebut . namun hakikatnya tidak membuahkan hasil, dimana silap dan salahnya ....... sehinggah rakyat mesih tetap tidak berpuas hati ... akhirnya apa mungkin wang hasil kerajaan yang diperolehi diagih - agihkan secara terus kerumah kediaman rakyat walau akhirnya rakyat sendiri akan menerima impak sehingga dilebalkan sebagai sebuah bangsa dan temaddun yang tidak mahu berusaha ... dan Pemalas .

Fakta yang ada cukup untuk menjelaskan adalah Tidak benar jika Orang melayu dilebalkan sebagai rakyat PPRT , tidak benar jika dasar ekonomi baru gagal dilaksanakan ..... tidak benar rasuah dan pecah amanah tidak ditangani sebaik yang mungkin , namun apa lagi yang harus diperkatakan selain mempertahankan fakta yang ada ... mahu atau tidak akhirnya UMNO - BN terpaksa membuktikan keajaiban diluar kota fikir rakyat dan pimpinanya tamapa mengadai perinsip dan perjuangan asal yang diwarisi . Turunkan apa yang pernah dinaikan ...... sehebat - hebatnya itu yang pasti ...