Thursday, December 25, 2008

TABIAT DAN PERANGAI -ANAK KAMPUNG


Heboh diperkatakan tentang bahaya poletik wang yangh boleh melumpuhkan perjuangan asal parti UMNO , dari pembesar negara , sehinggah pembesar kawasan semuanya melontarkan koman dan pandangan samada melalui rapat umum atau media , tidak kurang pula yang menyepi sambil buat tak tahu. Tujuannya tetap sama agar parti terus bermaruah dan diterima rakyat untuk 100 tahun yang mendatang .
Hakikatnya usaha untuk membenterasnya menemui jalan buntu ,pelbagai kaedah dan pendekatan dibuat pemberi dan penerima rasuah politik semakin bijaksana. Apa tidaknya bila disebut untuk membenterasnya kalangan pemimpin akar umbi sendiri ada yang marah , gelisah dan merasa kerugian bila menjelang musim pemilihan.tak usahlah bercerita soal hukam -hakam dosa dan pahala , musibah memilih pemimpin yang ditegakkan dari jual beli poletik . siapa yang tak mahukan wang harta dan kedudukan ,walhal ada yang telah berpoletik berpuluh puluh tahun yang dulunya bangkit dari semangat kecintaan kepada perjuangan parti dan negara . lebih menyedihkan .lebih menyedihkan pemberi dan penerimanya tak segan silu melakukan jenayah politik yang menghancurkan masa depan perjuangan parti UMNO yang tercinta .
Akhirnya pembesar atasan salahkan pembesar kawasan , pembesar kawasan salahkan pembesar- pembesar akar umbi begitulah seterusanya dibawa oleh masa dan ketika yang mungkin tidak berpenghujung. percayalah ianya pasati tak berpenghunjung .
namun takdir Allah Swt tidak siapa seorang hamba yang tahu jika ia mahukan UMNO dan pendokongnya terus menjadi tunjung umat malayu islam di negara ini . akan tetapi perlu diingati tidak ada seorang hamba juga yang boleh mempertahankan kejatuhan UMNO lantaran terus berkubur dibumi ketuanan melayu ini atas sebab rakus dan tamaknya pendokong UMNO itu sendiri . Anak kampung berpendapat saharusnyalah hari ini dari Pembesar tertinggi UMNO sehinggalah bala tentera UMNO di akar umbi mengistaharkan Jihad disamping memohon munajat kepada Allah Swt. dengan bersungguh sungguh agar UMNO terus hidup dan menjadi tunggak pemerintahan negera . hanya inilah senjata yang paling ampuh untuk menyelesaikan musibah besar yang melanda UMNO sejak sekian lama . disamping usaha -usaha besar tetap diteruskan yang tidak hanya bermain dibibir kata anggota pemimpin besarnya . Apa tah lagi diserahkan sepenuhnya beban dan tanggungjawab politik wang kepada lembaga disiplin UMNO yang lain seoalah olah tak masuk campur .
Benar atau tidak pemilihan UMNO Bahagian telah berlalu Perhimpunan Agong UMNO akan menyusul Mac 2009 .Anak kampung ini tak pernah percaya adanya perwakilan yang bersidang nanti tak disuap dengan Wang . Anak kampung minta agar Lembaga disiplin UMNO menampal poster sebanyak mungkin di kawasan persidangan dan hotel penginapan perwakilan dan tampallah dimana mana sekali pun Pintu Masuk , Beg , Kerusi tempat duduk ,kalau perlu ditekit kapal terbang atau bas , buat aku janji sumpah setia kepada setiap negeri yang menghantar perwakilan .Satu permintaan dari anak kampung carilah mana-mana satu komposer dan pencipta lagu khas untuk pemberi dan penerima rasuah ...jadikan ianya lagu rasmi UMNO selain BERSATU BERSETIA BERKHDMAT Seharusnya UMNO tidak perlu takut atau malu untuk menzahirkan perangai dan tabiat manusia . baik dari Allah Swt , Buruk dari anak kampung yang bergelar hamba
Anak Kampung


No comments: