Friday, March 27, 2009

CABARAN BARU UNTUK PEMUDA UMNO YANG BERANI DAN BERUBAH -KITA YAKIN KJ MAMPU


PERWAKILAN PEMUDA UMNO DARI KAMPUNG DAN BANDAR ..HARUS DIBERIKAN PUJIAN ......

Kita harus melihat kemenangan KJ membawa bersama mesej UMNO diakar umbi bahawa UMNO perlu didukung oleh kalangan pimpinan yang lantang bersuara dan lebih penting mempunyai ciri kepimpinan yang berani yang tidak hanya sekadar memanaskan Kerusi teringgi pimpinan .
Telah sampai ketikanya KJ diberikan peluang untuk membuktikan kepimpinanya . pemuda UMNO akar umbi telah lama menantikan pimpinan seperti KJ yang tidak pernah gentar dengan sebarang cabaran untuk membetulkan fakta isu yang ditimbulkan ... sudah tetntu cabaran awal yang dihadapi oleh KJ ialah rasa kurang senang kawan dan lawan didalam UMNO itu sendiri atas kebolehan dan kelebihan yang ada pada KJ . Justru cabaran ini harus didapani oleh KJ dengan penuh tenang , bertanggungjawab dan bijaksana . seperti kata papatah orang tua , dua hal yang menjadi ancaman bila turun kesungai atau ke laut , air yang deras dan baham buaya ganas walau bahayanya sama sahaja dan keadaan yang selalu berlaku adanya air deras yang terlebih dahulu membunuh bukan buaya .

Sudah tentu kejayan yang dilakar atas kehendak perwakilan ini akan menimbulkan ancaman bahawa KJ akan disanggah, KJ akan dikecam , KJ akan dicelah dan KJ bermacam macam lagi justru percayalah inilah.... budaya UMNO yang harus dihindarkan sehingga sampai ke akar umbi . masing masing mengangap dialah yang hebat dengan pelabagi anjkan - anjakn baru yang tak terkira . Jika Kita ingat Pak Mentua KJ dah dilakukan sedemikian tak mustahil KJ pun akan menerima nasib yang sama . Peralihan kuasa Tun M dan Pak Lah diterima dengan gah dan sumpah keramat yang hebat - hebat ,akhirnya ....... desakan , sindiran , andain ,dan bermacam -macam lagi dijadikan sandaran untuk meminta beliau turun dalam kadar yang segara . Bagi anak kampung apa pun perubahan yang dilaung -laungkan jika budaya tak senang dan dengan apa yang ada pada orang lain masih ada dikalangan pimpinan dan ahli apa tah lagi melibatkan pimpinan tertinggi , UMNO yang bakal menerima perubahan tak akan kemana - mana .

Justeru bagi seluruh anak - anak pemuda kampung berkeyakinan KJ mampu melakukan satu anjakan baru yang hebat dan besar untuk pemuda UMNO . Jika kita nak sentuh banyak hal yang hebat telahpun dilakukan oleh KJ semasa menjawat jawatan Naib ketua Pemuda UMNO malaysia dan tak mustahil sentuhan - sentuhan baru yang bakal dicetuskan KJ sebagai ketua Pemuda Baru Pemuda UMNO Malaysia akan membutkan Pimpinan Pembangkang kecut perut .

Saya kira dalam perhimpunan agong kali ini Perwakilan Pemuda UMNO yang datang dari seluruh pelusuk negara harus diberikan pujian besar kerana telah mengembalikan pimpinan kepada yang berhak memimpinya .

Apa pun mustahil pada kita KJ mampu mengubah Pemuda UMNO secara keseluruhan , Namun tidak mustahil KJ juga mampu membawa perubahan yang lebih baik daripada yang terdahulu .

Bagi kita anak - naka pemuda dikampung akan sentiasa meberikan sokongan yang tidak berbelah bagi papad pimpinan baru yang telah dipilih .

Aalahi .... Pimpinan pembangkang apalah sangat .... Pimpinan UMNO tahu apa yang hendak dilakukan , tak payah kamu nak sebok buat andain dengan pimpinan kami , kami tahu bagaimana nak turunkan meka semua ni ....bila meka buta salah . buat aja kerja kamu memfitnah dan cari salah orang ... perlu diingat memfitnah itu salah , berdusta itu juga salah dan dimurka oleh Allah Swt . salam anak kampung pada semua pembangkan . kampung kami maju dan aman dami tau , macam amacam ada ......!!!!!! tak paya nak sebok .

No comments: